Аскора ООД е създадена през 1999 година. Дейността на фирмата се осъществява в следните три направления:

  • Агенция за преводи и легализация на документи;
  • Езикова школа;
  • Център за професионално обучение.

Обърнете се към нас, когато имате нужда от нашите услуги, и ще станете част от многобройните доволни клиенти, които от години се доверяват на Аскора ООД.

Кои сме ние?

Радка Славчева

Завършила Гимназия с преподаване на немски език “Вилхелм Пик” в Бургас и немска филология в Софийски университет “Климент Охридски”. Дългогодишен преподавателски стаж във Филиал “Любен Каравелов” на Пловдивски университет „Паисий Хилендарски”, Гимназия с преподаване на чужди езици “Христо Ботев” в Кърджали и Езикова школа “Аскора”. Специализации в Хале, Лайпциг, Бранденбург, Манхайм, Мюнхен, Хамбург, Виена, Москва. Преводач от/на немски език от 1990 г.

Добрина Кючукова

Завършила Гимназия с преподаване на френски език “Ромен Ролан” в Стара Загора и френска филология в Софийски университет “Климент Охридски”. Дългогодишен преподавателски стаж във Филиал “Любен Каравелов” на Пловдивски университет „Паисий Хилендарски”, Гимназия с преподаване на чужди езици “Христо Ботев” в Кърджали и Езикова школа “Аскора”. Многократни специализации в Безансон и Париж, Франция. Преводач от/на френски език от 1990 г.

Антония Петрова-Такова

Завършила Гимназия с преподаване на английски език „Христо Ботев” в Кърджали, специалност „Обща агрономия” в Аграрен университет Пловдив и магистърска програма „Финанси” във Великотърновски университет "Св. св. Кирил и Методий".

В екипа на фирмата участват също така и висококвалифицирани преводачи и преподаватели с дългогодишен опит в областта на чуждоезиковото и професионалното обучение.