Езикова школа „Аскора” организира курсове с ваучери по английски, немски и гръцки език за заети лица по Оперативна програва „Развитие на човешките ресурси”.

Програмата ще бъде отворена скоро и за да кандидатствате, трябва да сте наети по трудов договор или самонаети лица. Освен това трябва да имате средно или пониско образование. Програмата не се отнася за хора с висше образование.

Ако желаете да получите информация за началото на процедурата, можете да следите нашата фейсбук страница.

Програма „Ваучери за заети лица“ 2016-2020

Министерството на труда и социалната политика в качеството си на Управляващ орган по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020 г. отпуска 50 000 0000 лева за обучения по програма „Ваучери за заети лица“

Какво е важно да знаете:

Програмата „Ваучери за заети лица“ е за повишаване на квалификацията на заети лица в България, които са на трудов договор в предприятия извън държавната администрация или са самонаети лица и имат средно или по-ниско образование, те. не се допуска обучение на лица с висше образование.

За обучение по всеки чужд език с продължителност не по-малко от 300 учебни часа в рамките на три езикови нива стойността на ваучера е 700 лв. Новото тук е, че обучаваните лица участват със съфинансиране в размер от 15 % от стойността на обучението, както е посочено в чл. 5, ал.3 на ПМС 280/2015 г.

Пример: Искате да се възползвате от езиков курс с ваучер и ще трябва да заплатите 105 лв. за трите нива.

В програмата „Ваучери за заети лица” могат да участват лица, които НЕ са се възползвали от безплатните професионални и езикови обучения по Оперативни програми „Аз мога“ или „Аз мога повече“.

Изберете нас при стартирането на новия прием на документи, който се очаква да започне скоро. Ние предлагаме курсове с ваучери по английски, немски и гръцки език. Изпратете на нашият майл или във Фейсбук име и фамилия, тел. за контакт и електронна поща и напишете от какво езиково обучение имате нужда.

Запишете се сега, а ние ще ви информираме, кога, къде и как да си подадете документите за избраното от вас обучение

Подаването на документите за кандидатстване за програма „Ваучери за заети лица“ този път ще става онлайн. Ако желаете да получите информация за началото на процедурата, можете да следите фейсбук страница или да се обадите на телефони: 0361 621 23, 0878 45 30 39.